Dunajovické langoše

Recept na dunajovické langoše od Evy Tiefembachové z Dolních Dunajovic, zazněl ve čtvrtek 3. dubna.

Suroviny:
1 kg hladké mouky, 50 g kvasnic, 4 dcl mléka, 1 zakysaná smetana, 2 vejce, lžička soli, je možné přidat i 2 lžíce oleje

Postup:
Připravíme kvásek. Vsypeme k němu mouku, přidáme smetanu, vajíčka, sůl a vypracujeme těsto.

Dáme ho na vál a hněteme, až je lesklé. Na langoše odebíráme asi 70 g hmoty. Z tohoto množství vyválíme na vále placku, necháme chvíli nakynout a prudce smažíme na pánvi v rozpáleném oleji.

Langoše můžeme potírat česnekem, kečupem, sypat strouhaným sýrem. Hodí se i marmeláda nebo zakysaná smetana.

Pokud ho nebudeme zpracovávat hned, dáme těsto do fólie a uložíme do chladničky.