Dožínkové koláče
Vyzkoušejte recept od naší posluchačky Kláry Hanzlíkové z Bystřice nad Pernštejnem. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budeme potřebovat:
30 g droždí
2 žloutky
250 ml mléka
500 g polohrubé mouky
100 g másla
80 g cukru krupice
balíček vanilkového cukru
citrónová kůra
Postup:
1. Půl deci vlažného mléka smícháme v hrníčku se lžičkou cukru a rozdrobeným droždím a necháme vzejít kvásek.
2. Prosetou mouku trochu osolíme, přidáme oba cukry, citrónovou kůru, kvásek a zbytek lehce ohřátého mléka. Máslo roztopíme a přidáme spolu se žloutky. Těsto zaděláme a necháme vykynout.
3. Tvarujeme koláče a plníme dle chuti povidly, tvarohem, nebo mákem.
4. Necháme ještě na plechu trochu vykynout a pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě na 170 stupňů.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka