Domácí máslo

Vyrobte si domácí máslo! Apetýt poradí, jak na to. Recept prozradí šéfkuchař Petr Svoreň.

Jak si poradit s výrobou domácího másla?

  1. Budete potřebovat 1 litr šlehačky, který šleháte tak dlouho, až se začne srážet a tvořit kousky másla.
  2. Přes plátýnko přecedíte a máslo vyperete v ledové vodě.
  3. Hotové dáte do lednice.
  4. Chuť zvýrazníte přidáním soli.

Související

  • Závin s kysaným zelím

    Čtvrteční Apetýt nabídne recept na slaný závin s kysaným zelím. Je vhodný na svačinu nebo večeři. Vyzkoušejte ho!

  • Bylinkové máslo

    Čerstvý chléb s máslem je svačinka, které se dá těžko odolat. Domácí máslo má však svoji nezaměnitelnou chuť.

  • Pečená zelenina s klobáskou

    Tento recept Apetýtu vás překvapí výtečnou chutí. Pečená zelenina s klobáskou by mohla být ideální večeří, kterou zvládnete levou zadní – stačí dát vše na jeden plech.