Domácí máslo
Vyrobte si domácí máslo! Apetýt poradí, jak na to. Recept prozradí šéfkuchař Petr Svoreň.
Jak si poradit s výrobou domácího másla?
- Budete potřebovat 1 litr šlehačky, který šleháte tak dlouho, až se začne srážet a tvořit kousky másla.
- Přes plátýnko přecedíte a máslo vyperete v ledové vodě.
- Hotové dáte do lednice.
- Chuť zvýrazníte přidáním soli.
Související
-
Závin s kysaným zelím
Čtvrteční Apetýt nabídne recept na slaný závin s kysaným zelím. Je vhodný na svačinu nebo večeři. Vyzkoušejte ho!
-
Bylinkové máslo
Čerstvý chléb s máslem je svačinka, které se dá těžko odolat. Domácí máslo má však svoji nezaměnitelnou chuť.
-
Pečená zelenina s klobáskou
Tento recept Apetýtu vás překvapí výtečnou chutí. Pečená zelenina s klobáskou by mohla být ideální večeří, kterou zvládnete levou zadní – stačí dát vše na jeden plech.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka