Domácí máslo

Vyrobte si domácí máslo! Apetýt poradí, jak na to. Recept prozradí šéfkuchař Petr Svoreň.

Jak si poradit s výrobou domácího másla?

  1. Budete potřebovat 1 litr šlehačky, který šleháte tak dlouho, až se začne srážet a tvořit kousky másla.
  2. Přes plátýnko přecedíte a máslo vyperete v ledové vodě.
  3. Hotové dáte do lednice.
  4. Chuť zvýrazníte přidáním soli.

Související

  • Závin s kysaným zelím

    Čtvrteční Apetýt nabídne recept na slaný závin s kysaným zelím. Je vhodný na svačinu nebo večeři. Vyzkoušejte ho!

  • Bylinkové máslo

    Čerstvý chléb s máslem je svačinka, které se dá těžko odolat. Domácí máslo má však svoji nezaměnitelnou chuť.

  • Pečená zelenina s klobáskou

    Tento recept Apetýtu vás překvapí výtečnou chutí. Pečená zelenina s klobáskou by mohla být ideální večeří, kterou zvládnete levou zadní – stačí dát vše na jeden plech.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?