Dejte si bílou ředkev před těžkým jídlem, zmírňuje totiž obtíže s trávením
Bílá ředkev je větší příbuznou malých červených ředkviček a využít se dá ve studené i v teplé kuchyni. Je libo salát, pomazánku? Ředkev si můžete podusit podobně jako zelí.
Bílá ředkev je doma v Japonsku. Chuť má jemnější než klasické ředkvičky, je dietní, osvěží dech a pomůže i s bolestí hlavy. Chlubit se může vysokým obsahem vitamínu C, ten dělá dobře naší imunitě, obsahuje i vitamíny skupiny B, železo, hořčík, draslík.
Působí blahodárně na stav srdce a cév. Zmírňuje obtíže s trávením, dopřát byste si ji měli před každým těžkým mastným jídlem. Bílá ředkev vydrží uložena v lednici déle než týden.
A přidáme ještě dva jednoduché recepty. Ten první je nastudeno: najemno nastrouhanou ředkev stačí pokapat citrónovou šťávou a máte výživný a chutný salát. Další způsob je tepelné zpracování: na rozehřátém oleji orestujte nakrájenou jarní cibulku, přidejte nastrouhanou ředkev a posypte vašim oblíbeným kořením. A máte skvělou zeleninovou přílohu.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka