Dejte si bílou ředkev před těžkým jídlem, zmírňuje totiž obtíže s trávením

16. květen 2023

Bílá ředkev je větší příbuznou malých červených ředkviček a využít se dá ve studené i v teplé kuchyni. Je libo salát, pomazánku? Ředkev si můžete podusit podobně jako zelí.

Bílá ředkev je doma v Japonsku. Chuť má jemnější než klasické ředkvičky, je dietní, osvěží dech a pomůže i s bolestí hlavy. Chlubit se může vysokým obsahem vitamínu C, ten dělá dobře naší imunitě, obsahuje i vitamíny skupiny B, železo, hořčík, draslík.

Působí blahodárně na stav srdce a cév. Zmírňuje obtíže s trávením, dopřát byste si ji měli před každým těžkým mastným jídlem. Bílá ředkev vydrží uložena v lednici déle než týden.

A přidáme ještě dva jednoduché recepty. Ten první je nastudeno: najemno nastrouhanou ředkev stačí pokapat citrónovou šťávou a máte výživný a chutný salát. Další způsob je tepelné zpracování: na rozehřátém oleji orestujte nakrájenou jarní cibulku, přidejte nastrouhanou ředkev a posypte vašim oblíbeným kořením. A máte skvělou zeleninovou přílohu.

Spustit audio

Související