Čočkové karbanátky
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budete potřebovat:
200 g hnědé čočky
1 vejce
nasekaná červená cibule
2 až 3 hrsti špenátových listů
česnek
citrónová šťáva
mletý římský kmín
hrnek strouhanky
1 až 2 hrsti mletých ořechů
nasekaná petrželka
sůl, pepř
Postup:
1. Čočku vaříme doměkka v dvojnásobném množství vody, poté zčásti rozmixujeme.
2. Na pánvi opečeme cibuli, přidáme citrónovou šťávu a trochu soli.
3. Přidáme nasekaný česnek a špenát, který necháme zlehka zavadnout.
4. Smícháme s čočkou společně s ořechy, sttrouhankou, petrželkou a kmínem, dochutíme solí a pepřem.
5. Směs necháme přes noc odležet v lednici.
6. Pak ze směsi formujeme karbanátky, které pečeme v troubě při 170 stupních asi půl hodiny.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.