Česnekové pizza uzlíky
Další křupavá dobrota, kterou můžete přikusovat k pivu nebo vínu. Z těsta na pizzu ji vyrábí Zuzka Plíšková.
Budete potřebovat:
125 g másla
cca 450 g těsta na pizzu
3 stroužky česneku
1 a 1/2 lžičky oregana
hrubozrnná sůl
Postup:
1. Vykynuté těsto rozválíme a rozřežeme na proužky (mělo by jich být zhruba 25).
2. Z proužků děláme uzlíky, které klademe na pomaštěný pečicí papír.
3. Zakryjeme a necháme ještě hodinu kynout.
4. V troubě předehřáté na 200 stupňů pečeme asi půl hodiny.
5. Mezitím rozpustíme máslo s prolisovaným česnekem a krátce restujeme (asi 3 minuty).
6. Přelijeme do misky a přidáme oregano.
7. Ještě teplé uzlíky v česnekovém másle dobře "vykoupeme" a klademe na pečicí papír.
8. Na závěr posypeme hrubou solí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.