Burger s trhaným vepřovým masem

Za receptem Apetýtu se vydáme do Lednice, kde pro nás Martin Tuček z Burgr's clubu má speciální recept. A na co jiného, než na oblíbenou dobrotu, na kterou potřebujete pořádně otevřít ústa, pokud si sousto skutečně chcete vychutnat.

Tohle vydatné jídlo by vám mohlo dodat energii třeba po dlouhé procházce v zámeckém lednickém parku, kolem romantického Minaretu nebo Janova hrádku. I zimní krajina je tady pohádková.

Pojďme se pustit do přípravy burgeru s trhaným vepřovým masem.

Připravte si:

  • 800 g vepřové krkovice v celku bez kosti

na marinádu:

  • 3 lžíce BBQ omáčky
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíci třtinového cukru
  • 1 lžíci javorového sirupu
  • 100 ml olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • sůl, pepř

na dokončení:

  • čerstvý salát
  • cibuli na tenká kolečka
  • nakládané okurky
  • sýr čedar
  • majonézu
  • burgerové bulky

Postup:

  1. Maso omyjeme, osušíme a důkladně osolíme a opepříme.
  2. Suroviny na marinádu smícháme a maso jí celé potřeme.
  3. Takto připravenou krkovici vložíme do hlubšího pekáčku a necháme alespoň 24 hodin odpočívat v chladničce.
  4. Hodinu před pečením maso z lednice vytáhneme, troubu rozehřejeme na 190 stupňů.
  5. Připravené maso podlijeme vodou a bez pokličky pečeme cca 15 minut, aby se pěkně zatáhlo.
  6. Poté přikryjeme a teplotu zmírníme na 150 stupňů.
  7. Pečeme pozvolna přikryté 4 hodiny a v případě potřeby podléváme.
  8. Až se maso bude rozpadat, je hotové.
  9. Lehce je natrháme vidličkou a smícháme s výpekem.
  10. Nejlépe na grilu nebo na pánvi opečeme obě řezné strany bulky do křupava a potřeme majonézou.
  11. Obložíme cibulí, nakládanou okurkou a masem, na které můžeme přidat BBQ omáčku.
  12. Dokončíme listem salátu a přiklopíme vrchní částí bulky.

Další inspiraci na gastro-výlety po jižní Moravě najdete na webu gourmetjiznimorava.cz.

Související

  • Hovězí burger s dýňovou majonézou

    Pokud chcete odpověď na otázku, zda k sobě jde původně americký burger a moravské víno, pak navštivte Burgr's club v Lednici.

  • Burger z červené řepy

    Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.