Burger z červené řepy

Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Připravte si:
plechovka fazolí nebo cizrny
1 až 2 naběračky vařené rýže
2 až 3 červené řepy
3 lžíce mouky
cibulka
2 stroužky česneku
nasekaná petrželka
tymián
mletý koriandr
hořčice
mletý kmín
citrónová šťáva
sůl, pepř
(můžeme přidat vejce, ale jde to i bez něj)

Postup:
1. Zpěníme cibulku, přidáme nadrobno nakrájenou řepu, osolíme a doměkka dusíme (můžeme i upéct).

2. Přidáme rýži, pomačkané luštěniny, prolisovaný česnek, koření, citrónovou šťávu a dle potřeby mouku. Dochutíme a vypracujeme hmotu konzistencí podobnou masu na karbanátky. Pokud je příliš hrubá, můžeme částečně rozmixovat tyčovým mixérem.

3. Tvarujeme placičky, které z obou stran smažíme přibližně tři minuty v rozpáleném oleji, aby se vytvořila krusta.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...