Bundavina z Ladné
Recept na dušenou zeleninu k masu od naší posluchačky Marie Hrdličkové.
Budete potřebovat:
2 lžíce sádla
střední cibule
čerstvý hrášek
mladá mrkvička
nové brambory
smetana
mléko
hladká mouka na zahuštění
kousek másla
sůl
Postup je jednoduchý:
1. Nakrájíme cibulku, kterou zpěníme na sádle.
2. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a brambory.
3. Přidáme hrášek, podlejeme, osolíme a necháme dusit přibližně 20 minut.
4. Vmícháme mouku (přibližně 2 lžíce) s vodou na zahuštění.
5. Přidáme smetanu a kousek másla.
6. Můžeme servírovat s vajíčkem nebo pečeným masem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka