Bulgur s bylinkami
Čtvrteční recept Apetýtu nabídne recept na bulgur s bylinkami. Jídlo se hodí na rychlou letní večeři, hotové je během půl hodinky.
Ingredience
- 1 hrnek pšeničného bulguru
- 6 cherry rajčat
- 6 sušených rajčat
- 3 stroužky česneku
- 2 chilli papričky
- šťáva z poloviny citrónu
- čerstvá máta
- libeček
- pažitka
- sůl, pepř
- zeleninový bujón
- strouhaný tvrdý sýr na ozdobu
Postup:
- Do hrnce si dáme dvojnásobek vody než buldgru, přidáme libeček, chilli, kostku zeleninového bujonu, osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
- Než se nám připraví vývar, ve kterém uvaříme bulgur, posekáme čerstvé bylinky a nadrobno nakrájíme i rajčátka.
- Připravený vývar přecedíme a až poté vsypeme bulgur.
- Vaříme 20 minut, to je čas, kdy se vývar do bulguru výborně vstřebá a až poté se vmíchají bylinky, rajčata a citrónová šťáva, vše pod pokličkou dusíme dalších 10 minut.
- Hlídáme, aby jídlo mělo konzistenci rýže, ne kaše.
- Kdo by si chtěl přece jen přidat maso, může si vyrestovat kuřecí prsní řízek, který na kostičky nakrájí a přidá na závěr do směsi.
- Na talíři ozdobíme jídlo strouhaným sýrem a zeleninovu oblohou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.