Brambory se škvarky a okurkou

Recept Apetýtu ve znamení jednoduchých a rychlých pokrmů. Připravte si brambory se škvarky a okurkou.

Budete potřebovat:

  • 1 kg brambor
  • 200 g kyselých okurek
  • 300 g škvarků
  • 2 mrkve
  • 2 cibule
  • 1 lžíci rajského protlaku
  • 1 bobkový list
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Oloupeme si cibuli a mrkev, pokrájíme je na malé kousky a osmažíme na pánvi společně se škvarky, které je předem nutné vyškvařit z přebytečného sádla.
  2. Potom vše dáme do hrnce, kam následně patří i oloupané a na malé kousky nakrájené brambory.
  3. Zalijeme směs vodou, aby bylo vše ponořené a necháme pozvolna pod pokličkou vařit.
  4. Mezitím si nakrájíme na větší kousky kyselé okurky a přidáme je k bramborám v polovině jejich vaření.
  5. Necháme ještě 10 minut povařit a přidáme protlak a bobokový list. Na závěr brambory scedíme, osolíme a opepříme.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.