Bramborový koláč s cuketou a sýrem
Recept nabídla v Apetýtu Marcela Vandrová v pátek 9. srpna.
Potřebujeme:
300 g polohrubé mouky, 200 g vychladlých brambor vařených ve slupce, 90 g Hery, 1/2 prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 1 lžičku sladké papriky, zelenou petrželku
na náplň:
1 cuketa, drcený kmín, oregano, 3-4 stroužky česneku, 50 g másla, 150 g tvrdého sýra
Postup:
Na vále smícháme mouku se solí, mletou paprikou, práškem do pečiva a posekanou zelenou petrželkou. Přidáme na kousky nakrájenou změklou Heru a najemno nastrouhané brambory.
Rukama zpracujeme těsto (zdá se zpočátku tuhé, ale povolí). Vymažeme pekáč, z těsta uděláme bochánek, který vložíme do pekáče a dlaněmi rozmačkáme na celou plochu pekáče. Do másla rozmačkáme česnek.
Cuketu nakrájíme na tenká kolečka, poklademe na těsto, poprášíme kořením a potřeme česnekovým máslem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C, potom pečeme na 180°C asi 30 minut.
Po této době době koláč vyndáme z trouby, posypeme strouhaným sýrem a znovu necháme v troubě zapéct do zlatova. Podáváme teplé či studené.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka