Bramborovo – sýrové lívanečky
Recepty s přidanou hodnotou. Tento týden vám nabídneme jídla se šikovnými vychytávkami. A jako první to budou bramborovo – sýrové lívanečky.
Budete potřebovat:
cca 600 g bramborové kaše
150 g strouhaného sýra
1 menší vejce
1-2 lžíce hladké mouky
petrželka
prolisovaný česnek
sůl, pepř
strouhanka
Postup:
1. Pro přípravu je vhodná spíše hustší kaše, v opačném případě bude třeba přidat mouku.
2. Kaši dáme do mísy, přidáme sýr, vejce, nasekanou petrželku a prolisovaný česnek a tolik mouky, abychom ze směsi mohli rukama vytvarovat placičky.
3. Ty poté obalíme ve strouhance a smažíme dozlatova z obou stran ve vrstvé rozpáleného oleje.
4. Servírujeme jen s okurkovým salátem nebo k masu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.