Bramboráky se syrečky
Hladové krky je potřeba nasytit. „U nás jich je dost a tak vítáme každý recept ve stylu ‚za málo peněz hodně muziky’. Po bramborácích se syrečkama se u nás jen zapráší.“ Děkujeme paní Lidušce z Hodonína za recept!
Budete potřebovat:
(počty je potřeba si upravit podle počtu strávníků)
- 5-6 větších brambor
- 3-4 stroužky česneku
- mléko
- hladkou mouku
- 2 vajíčka
- sůl
- majoránku
- syrečky
- olej na smažení
Postup:
- Brambory oloupeme, nastrouháme a dáme do větší mísy.
- Přidáme mouku, mléko, vajíčka a prolisovaný česnek.
- Osolíme a vsypeme trochu majoránky.
- Směs promícháme, vznikne hustá hmota.
- Rozpálíme pánev a na oleji nasmažíme bramboráky.
- Na usmažený bramborák vložíme vždy jeden syreček a překlopíme.
- Podáváme teplé.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.