Boleradický králík na zelenině

Recept na králíka na zelenině od Marie Klimešové z Boleradic, zazněl v pondělí 31. března.

Suroviny:
1 králík, 1 velká cibule, 2 papriky, 3 rajčata, 1 menší pórek, 2 až 4 stroužky česneku, sůl, 1 lžíce provensálského koření, 1 lžíce drceného kmínu, lžička mleté sladké papriky, špetka pepře, lžíce hladké mouky, olej

Postup:
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli. Osoleného a naporcovaného králíka vložíme na cibulku, posypeme provensálským kořením, kmínem, paprikou a pepřem. Mírně podlijeme vodou a přikryjeme pokličkou.

Na proužky nakrájíme papriky, rajčata, pórek a na plátky česnek. Vše přidáme k masu a ještě malinko podlijeme vodou (zelenina pustí šťávu) a dusíme asi 1 hodinu.

Jakmile je maso měkké, rozmícháme ve vodě lžíci hladké mouky a zahustíme. Nakonec můžeme ještě dosolit a krátce povaříme. Podáváme se šťouchaným bramborem. Stejným postupem se dá připravit i výborné kuře.