Zuzčiny oblíbené recepty: Višňové řezy
Recept od naší moderátorky Zuzany Plíškové.
K přípravě těsta budeme potřebovat:
1 kostka rostlinného tuku na pečení
250 g moučkového cukru
250 g polohrubé mouky
5 žloutků a sníh z pěti bílků
1/2 prášku do pečiva
kakao
trochu mléka
zavařené třešně nebo višně (objem přibližně tři čtvrtě litru)
Postup:
1. Rostlinný tuk utřeme s cukrem a žloutky, pak zapracujeme mouku, prášek do pečiva, trochu mléka a nakonec opatrně sníh.
2. Třetinu těsta obarvíme kakaem.
3. Na vyšší plech nejprve dáme světlé těsto, pak tmavé a nahoru naklademe vypeckované třešně z kompotu, nálev si ale ponecháme.
4. Pečeme při 180 stupních přibližně 25 minut.
K výrobě krému si nachystejte:
nálev z višňové zavařeniny
2 polévkové lžíce cukru
1 vanilkový pudink
250 g změklého másla
Postup:
1. Šťávu z višní doplníme vodou tak, aby nám to dohromady dalo 1/2 litru.
2. Přidáme cukr, pudink a vaříme dokud krém nezhoustne.
3. Počkáme až vychladne a utřeme ho s máslem.
4. Krém potom natřeme na vychladlou buchtu a na závěr ještě polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Krájíme na jednotlivé řezy.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka