Žmolkovica
Vyzkoušejte recept od Anny Kubáníkové z Vápenic. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budete potřebovat:
litr calvadosu
250 g cukru
100 g nadrobno nakrájené slaniny (méně prorostlé)
trochu vody
Postup:
1. Cukr necháme zkaramelizovat, nalijeme do něj pálenku a podle potřeby a chuti naředíme trochou vody.
2. Vedle na pánvi opražíme slaninu a společně s tukem vmícháme do ochuceného calvadosu.
3. Pijeme co nejteplejší.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka