Zelný salát
Zelí je zelenina nabitá vitamíny! Salát podle receptu Miroslavy Fábriové ze Zlína vám v chladu vydrží i týden.
Budete potřebovat:
5 kg hlávkového zelí
1 kg cibule
1 hrnek křenu
1 hrnek oleje
1 hrnek cukru (nebo podle chuti)
1 kořenící směs na nakládání okurek
1 hrnek octa
Postup:
1. Zelí nakrouháme, cibuli nadrobno nakrájíme.
2. Promícháme se zbytkem ingrediencí a případně dosladíme.
3. Můžeme přidat i najemno nastrouhanou mrkev.
4. Salát vydrží v chladnu minimálně týden.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.