Zelný salát
Zelí je zelenina nabitá vitamíny! Salát podle receptu Miroslavy Fábriové ze Zlína vám v chladu vydrží i týden.
Budete potřebovat:
5 kg hlávkového zelí
1 kg cibule
1 hrnek křenu
1 hrnek oleje
1 hrnek cukru (nebo podle chuti)
1 kořenící směs na nakládání okurek
1 hrnek octa
Postup:
1. Zelí nakrouháme, cibuli nadrobno nakrájíme.
2. Promícháme se zbytkem ingrediencí a případně dosladíme.
3. Můžeme přidat i najemno nastrouhanou mrkev.
4. Salát vydrží v chladnu minimálně týden.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Procházet se vesmírem a dotýkat se hvězd je možné i ve svěrací kazajce…
Jan Pokorný, projektový manažer ČRo


Tulák po hvězdách
Vězeň Darrell Standing, původně profesor agronomie, byl za vraždu svého kolegy odsouzen na doživotí. Pět let pak strávil ve tmě v samovazbě, dost často i ve svěrací kazajce.