Zeleninové noky

Dozlatova opečené noky mohou posloužit jako příloha nebo hlavní jídlo. Vyzkoušela je redaktorka Zuzka Plíšková.

Budete potřebovat:

600 g brambor
150 g polohrubé mouky
1 vejce
sůl, pepř
mrkev
petrželka
cibule
máslo

Postup:

1. Brambory a mrkev uvaříme vcelku doměkka, poté necháme vychladnout.

2. Brambory najemno nastrouháme, cibuli a petrželku nadrobno nasekáme a mrkev pomeleme, nebo nakrájíme na malé kousky.

3. Smícháme brambory a další zeleninu a přidáme mouku, sůl, pepř a vejce.

4. Z těsta vytvarujeme váleček, který rozkrájíme na cca 1,5 cm tlusté kousky a z každého vytvarujeme menší váleček.

5. Opečeme je dozlatova na másle.

6. Podáváme jako hlavní jídlo, nebo jako přílohu.

autor: Zuzana Plíšková