Zdounecký špíz
Recept na zdounecký špíz od Jarmily Navrátilové ze Zdounek zazněl v pátek 30. května.
Suroviny:
Kuřecí maso, sůl, pepř, eidam, hermelín, olej na smažení, strouhanka, vejce, hladká mouka
Postup:
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Poté maso osolíme a opepříme.
Sýry nakrájíme na stejně velké kostky jako maso.
Špejle rozpůlíme a střídavě napichujeme. Nejdříve kostku masa, potom kostku sýra. Oba konce zakončujeme masem. Na menší špízy stačí prostřídat čtyřikrát.
Kuřecí špíz obalíme dvakrát v připraveném trojobalu.
Smažíme ve větším množství oleje a ne moc zprudka, aby se nepřipálily. Aby maso bylo dobře propečené, smažíme přibližně 10 až 12 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.