Zátěrky
Vyzkoušejte recept od Anny Strnadové ze Základní školy Horní Lideč.
Budete potřebovat:
hrubá mouka
voda
špetka soli
mléko
Postup:
1. Z hrubé mouky, špetky soli a vody připravíme husté těsto.
2. Natrháme těsto na drobné kousky.
3. Kousky házíme je do vroucího mléka.
4. Když vyplavou na povrch, je hotovo.
TIP: Dříve je lidé míchali s vařenými povidly, takové jídlo se pak nazývalo zalíčený (zašmuraný) regiment.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.