Zátěrky

Vyzkoušejte recept od Anny Strnadové ze Základní školy Horní Lideč.

Budete potřebovat:

hrubá mouka
voda
špetka soli
mléko

Postup:

1. Z hrubé mouky, špetky soli a vody připravíme husté těsto.

2. Natrháme těsto na drobné kousky.

3. Kousky házíme je do vroucího mléka.

4. Když vyplavou na povrch, je hotovo.

TIP: Dříve je lidé míchali s vařenými povidly, takové jídlo se pak nazývalo zalíčený (zašmuraný) regiment.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.