Zátěrky

Vyzkoušejte recept od Anny Strnadové ze Základní školy Horní Lideč.

Budete potřebovat:

hrubá mouka
voda
špetka soli
mléko

Postup:

1. Z hrubé mouky, špetky soli a vody připravíme husté těsto.

2. Natrháme těsto na drobné kousky.

3. Kousky házíme je do vroucího mléka.

4. Když vyplavou na povrch, je hotovo.

TIP: Dříve je lidé míchali s vařenými povidly, takové jídlo se pak nazývalo zalíčený (zašmuraný) regiment.

autor: Zuzana Plíšková

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.