Zasmaženica z Vlčnova

Přidáme kus sádla ve vrstvě cca 2 cm

Sádlo. Někdo na něj nedá dopustit, jiný se mu striktně vyhýbá. V kuchyni našich babiček bylo ale naprosto běžné. Jídlu dodá vůni a chuť.

Na Zasmaženici z Vlčnova potřebujete:

  • 2-3 brambory
  • 1 mrkev
  • 1 menší petržel
  • 1 vejce
  • 1 lžíci sádla
  • trochu hladké mouky
  • kmín
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Oloupané a na kostičky nakrájené brambory dáme vařit do osolené vody spolu s kořenovou zeleninou nakrájenou na kolečka.
  2. Ze sádla a hladké mouky si připravíme tmavou zásmažku, do které přidáme kmín.
  3. Zásmažku přilijeme k uvařeným bramborám a zelenině a povaříme.
  4. Nakonec přes vidličku rozklepneme do polévky vejce.