Zapečené celerové chlebíčky

Zapečené celerové chlebíčky jsou krásně křupavé a jsou báječnou variantou klasických chlebíčků. Připravte si silvestrovský recept Apetýtu.

Sezam surovin je následující:

  • 100 g celeru
  • 120 g tvrdého sýra
  • 1 lžička grilovacího koření
  • 1 bílá veka
  • 60 g másla
  • 1 hrst mandlových lupínků
  • čerstvá petrželka na ozdobu
  • sůl

Postup:

  1. Celer očistíme a najemno nastrouháme, stejně tak tvrdý sýr.
  2. Oboje smícháme v míse, přidáme grilovací koření a podle chuti dosolíme.
  3. Bílou veku nakrájíme na plátky, potřeme máslem a celerovou směsí.
  4. Zbytek másla rozpustíme a chlebíčky jím pokapeme, na závěr posypeme mandlovými lupínky.
  5. Na plech položíme kus pečicího papríu a na něj vyskládáme celerové chlebíčky.
  6. Zapečeme je v troubě po dobu zhruba 10 minut.
  7. Ještě teplé podáváme a zdobíme snítkou zelené petrželky.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.