Zapečené celerové chlebíčky
Zapečené celerové chlebíčky jsou krásně křupavé a jsou báječnou variantou klasických chlebíčků. Připravte si silvestrovský recept Apetýtu.
Sezam surovin je následující:
- 100 g celeru
- 120 g tvrdého sýra
- 1 lžička grilovacího koření
- 1 bílá veka
- 60 g másla
- 1 hrst mandlových lupínků
- čerstvá petrželka na ozdobu
- sůl
Postup:
- Celer očistíme a najemno nastrouháme, stejně tak tvrdý sýr.
- Oboje smícháme v míse, přidáme grilovací koření a podle chuti dosolíme.
- Bílou veku nakrájíme na plátky, potřeme máslem a celerovou směsí.
- Zbytek másla rozpustíme a chlebíčky jím pokapeme, na závěr posypeme mandlovými lupínky.
- Na plech položíme kus pečicího papríu a na něj vyskládáme celerové chlebíčky.
- Zapečeme je v troubě po dobu zhruba 10 minut.
- Ještě teplé podáváme a zdobíme snítkou zelené petrželky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka