Zapečená kapusta v palačinkovém těstě

Hledáte inspiraci na pokrmy bez masa? V Apetýtu vám nabídneme vegetariánské recepty. Začneme kapustou v palačinkovém těstě. Pokud se bez masa přece jen neobejdete, doplňte recept uzenou slaninkou.

Budete potřebovat:

  • 1/2 hlávky kapusty
  • 1 cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • 2 vejce
  • 250 ml mléka
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 100 g tvrdého sýru
  • sůl a tuk na vymazání

Postup:

  1. Cibulku oloupeme a nakrájíme najemno. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme.
  2. Omytou kapustu nakrájím na drobno.
  3. Na pánvi opečeme cibulku a přisypeme pokrájenou kapustu, podlijemem trochou vody a 10 minut podusíme, potom směs promícháme s prolisovaným česnekem.
  4. Zapékací misku vymažeme tukem, dáme do ní podušenou kapustu, vejce rozšleháme s mlékem a moukou a osolíme. Získáme tak řidší palačinkové těsto, které nalijeme na kupustu.
  5. Na závěr pokrm posypeme tvrdým sýrem.
  6. Dáme zapéct do trouby vyhřáté na 190 stupňů asi na 20 minut.
  7. Nebojte se kombinace kapusty a koření. Klasicky se dochucuje pouze kmínem, ale není špatná ani s kari kořením nebo s trochou chilli.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.