Žampiony v pivním těstíčku
Smažené jídlo spojené s Rakouskem - Uherskem, ale nepůjde o klasický vídeňský řízek. Trojobal nahradíme lahodným pivním těstíčkem a v něm můžete místo telecího obalit třeba snáze dostupné žampiony.
Budete potřebovat:
- 500 g žampionů
- 150 g hladké mouky
- sůl
- 1 vejce
- 150 ml světlého piva
- 1 lžička oleje
- muškátový oříšek
Postup
- Žampiony oloupeme a z bílku ušleháme sníh.
- Mouku smícháme se solí, muškátovým oříškem, žloutkem, pivem a olejem a nakonec přidáme sníh.
- Žampiony obalujeme v těstíčku a dozlatova smažíme v rozpáleném oleji.
- Necháme okapat na papírové otěrce.
- Podáváme s tatarskou omáčkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.