Základem je rodina a u cirkusu to platí dvojnásob, říká režisér filmu Cirkus Maximum

31. říjen 2022

Nový rodinný film Cirkus Maximum přišli do Apetýtu představit režisér a zakladatel cirkusového festivalu Artur Kaiser a také herec, básník a muzikant Petr Batěk. Příběh slibuje biblickou zápletku rozporu dvou bratrů a jejich otce.

„Je to 50 let od premiéry filmu Šest medvědů s Cibulkou,“ vysvětluje režisér, proč chtěli natočit film z cirkusového prostředí. „Vezmeme diváka do zákulisí nejenom cirkusového šapitó, ale i života, který k tomu patří,“ dodává Kaiser.

Cirkus (ilustrační foto)

„Myslím si, že základem je vždycky rodina, protože je to profese, která se dědí z otce na syna. A u cirkusu to platí dvojnásob. Je to kruh plný magie, špatně se z něho vystupuje,“ říká muž, který je sedmou generací slavného cirkusového rodu Kaiserů.

„Když jsem přijel na první natáčecí den do zimoviště k Berouskům, byl jsem překvapený, v jakém rozměru bylo natáčení nachystané. Na ty dva měsíce natáčení budu rád vzpomínat,“ popisuje zážitky z placu Petr Batěk.

Jak dlouho trvala příprava filmu? Jaká artistická čísla film nabízí? Která kapela dodala do filmu písničky? Co obsahuje kniha, která vyšla při příležitosti premiéry filmu? A proč se vlastně film jmenuje Cirkus Maximum? O tom všem si poslechněte v záznamu Apetýtu s Jarkou Vykoupilovou!

Spustit audio

Související