Vláčné lívanečky s jablky

Kdo by si nevychutnal snídani v podobě nadýchaných lívanečků! Dnešní recept se na takovou další víkendovou snídani skvěle hodí. Těsto totiž nemusí kynout a lívance jsou z něj krásně nadýchané díky strouhaným jablkům. Recept máme od Milady Fiedlerové z Prostějova.

Budete potřebovat:

300 g strouhaných jablek
2 žloutky
sníh ze 2 bílků
160 g polohrubé mouky
250 ml mléka
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
80 g cukru
50 g tuku


Postup:

1. Žloutky rozkvedláme s mlékem a rozpuštěným prochladlým tukem.

2. Přidáme cukr, jablka, mouku s práškem do pečiva a bílkový sníh.

3. Na rozpálené pánvi z těsta smažíme lívanečky z obou stran.

4. Podáváme například s našlehaným tvarohem.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.