Vláčné lívanečky s jablky

Lívanečky

Kdo by si nevychutnal snídani v podobě nadýchaných lívanečků! Dnešní recept se na takovou další víkendovou snídani skvěle hodí. Těsto totiž nemusí kynout a lívance jsou z něj krásně nadýchané díky strouhaným jablkům. Recept máme od Milady Fiedlerové z Prostějova.

Budete potřebovat:

300 g strouhaných jablek
2 žloutky
sníh ze 2 bílků
160 g polohrubé mouky
250 ml mléka
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
80 g cukru
50 g tuku


Postup:

1. Žloutky rozkvedláme s mlékem a rozpuštěným prochladlým tukem.

2. Přidáme cukr, jablka, mouku s práškem do pečiva a bílkový sníh.

3. Na rozpálené pánvi z těsta smažíme lívanečky z obou stran.

4. Podáváme například s našlehaným tvarohem.