Vepřové na rajčatech
Jitka Vláčilová z Moravských Bránic pracuje jako obsluha hospůdky, která vznikla v bývalé přečerpávací stanici. Recept má od své tchýně a omáčku příliš nezahuušťuje. Suroviny přidává od oka, záleží tedy na chuti každého kuchaře.
Budete potřebovat:
vepřová kotleta
cibule
sůl, pepř
rajčatový protlak nebo domácí kečup (případně čerstvá rajčata, poté ale musíme omáčku propasírovat)
smetana ke šlehání
worcesterová omáčka
Postup:
1. Cibuli nakrájíme a zpěníme na oleji.
2. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme a opečeme s cibulí.
3. Když se maso zatáhne, přidáme kečup (nebo rajčata), sůl a pepř a dusíme doměkka.
4. Na závěr dochutíme worcesterovou omáčkou a smetanou, případně dosladíme a dosolíme.
5. Pokud jsme použili čerstvá rajčata, tak předtím propasírujeme, přípádně rozmixujeme.
6. Podáváme s knedlíkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...
Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Lidský faktor
Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová