Vepřové na rajčatech

Jitka Vláčilová z Moravských Bránic pracuje jako obsluha hospůdky, která vznikla v bývalé přečerpávací stanici. Recept má od své tchýně a omáčku příliš nezahuušťuje. Suroviny přidává od oka, záleží tedy na chuti každého kuchaře.

Budete potřebovat:

vepřová kotleta
cibule
sůl, pepř
rajčatový protlak nebo domácí kečup (případně čerstvá rajčata, poté ale musíme omáčku propasírovat)
smetana ke šlehání
worcesterová omáčka

Postup:

1. Cibuli nakrájíme a zpěníme na oleji.

2. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme a opečeme s cibulí.

3. Když se maso zatáhne, přidáme kečup (nebo rajčata), sůl a pepř a dusíme doměkka.

4. Na závěr dochutíme worcesterovou omáčkou a smetanou, případně dosladíme a dosolíme.

5. Pokud jsme použili čerstvá rajčata, tak předtím propasírujeme, přípádně rozmixujeme.

6. Podáváme s knedlíkem.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...

Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Lidský faktor

Lidský faktor

Koupit

Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová