Upečte si domácí chleba

Vyzkoušejte recept od Marie Lekešové, autorky knihy Jak se dříve žilo a co se jedlo v Hluku.

Na kvásek budeme potřebovat:
4 lžíce vlažné vody
1 lžíce cukru
4 lžíce hladké mouky
50 g kvasnic

Postup:
1. Kvásek necháme 15 minut vykynout a děláme těsto.

2. Do mísy přesejeme 600 g hladké mouky tmavší a 300 až 400 g mouky polohrubé.

3. Přidáme 4 malé lžičky soli a 4 malé lžičky kmínu, půl litru vlažné vody, kvásek a 2 menší uvařené studené a nastrouhané brambory.

4. Zamícháme a necháme tři čtvrtě hodiny v teple kynout. Pak uděláme bochánek a necháme ještě 15 minut odpočívat.

5. Pečeme asi hodinu v mírnější troubě a během pečení občas potíráme vlažnou vodou.

Čtěte také

autor: Zuzana Plíšková

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.