Tvarohový nákyp s ovocem
V dnešním receptu můžete využít letní ovoce ze zahrádky. Tvarohový nákypu lze ozdobit malinami, třešněmi či ostružinami.
Budete potřebovat:
- 250 g tvarohu
- 2 vejce + 1 žloutek
- 50 g másla
- kůra z 1 citrónu
- 7-8 lžic cukru
- 2 lžíčky škrobové moučky
- míchané ovoce (nejlépe rybíz, ostružiny a maliny)
- Máslo rozpustíme a necháme povychladnout.
- Tvaroh utřeme se žloutky, citrónovou kůrou, máslem, škrobem a 2 lžícemi cukru.
- K bílkům přidáme zbytek cukru a ušleháme tuhý lesklý sníh.
- Zlehka vmícháme do tvarohové směsi.
- Rozdělíme do vymazaných zapékacích mističek a ozdobíme ovocem.
- Dáme do rozpálené trouby (ideálně pod gril) a vyndáme, jakmile těsto začne lehce zlátnout.
- Podáváme teplé.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.