Tvarohová buchta z plechu

Recept z Apetýtu s Marcelou Antošovou ze středy 21. března.

Suroviny
těsto: 3 hrnky mouka polohrubé, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva
náplň: 750 g tvarohu, 3 vejce, 50 ml mléko, dle chuti cukr krupice, citrónová kůra z 1 citronu, 4 kapky rumová tresť, 1 pudink vanilkový a 200 g Hery (bude potřeba až nakonec)

Postup
Všechny suroviny na těsto promícháme v sypkou směs. Dále si připravíme nádivku: V míse elektrickým šlehačem zpracujeme
všechny ingredience do krémovité hmoty.
Pekáč vyložíme papírem na pečení, rovnoměrně vsypeme polovinu těsta, na které pak nalijeme tvarohovou nádivku. Zasypeme druhou polovinou těsta.

Nakonec poklademe povrch těsta asi 0,5 cm plátky Hery. Pečeme při 180 °C, dokud povrch moučníku není zlatavý (asi 45 minut).
Dobré je nechat buchtu ještě uležet do druhého dne, je vláčnější a chutnější.

autor: Marcela Antošová