Těstíčka na smažení

Nechce se vám do klasického trojitého obalování, ale přesto byste si rádi pochutnali na smaženém? Těstíčko je ideálním řešením. Zuzka Plíšková doporučuje hned dva postupy k jeho přípravě. A přihodila i recept od posluchače z babských rad - na celerové řízky v těstíčku.

Těstíčko na dva způsoby

S pivem pro charakteristickou chuť:

Budete potřebovat:

100 g hladké mouky
sůl
pivo

Postup:

1. Vše smícháme, piva přidáváme tolik, aby vzniklo hustší těstíčko, ve kterém obalujeme kousky masa a ihned smažíme v rozpáleném oleji.

2. Pivo můžeme nahradit minerálkou.

3. Vhodné například na kuřecí maso nebo řízky z hlívy.

S kypřícím práškem pro křupavou krustu:

Budete potřebovat:

100 g hladké mouky
1-2 lžičky prášku do pečiva
voda dle potřeby
sůl

Postup:

1. Mouku smícháme se solí a práškem do pečiva.

2. Postupně přiléváme vodu a vidličkou mouku rozvedláme.

3. Směs by neměla být příliš řídká, aby se v ní kousky masa dobře obalovaly.

4. Těstíčko nenecháváme dlouho stát, naopak hned obalujeme a smažíme v rozpáleném oleji.

5. Vhodně například na rybu.

Celerové řízky v těstíčku

Budete potřebovat:

celer
kořenicí směs
sůl
2 vejce
polohrubá mouka

Postup:

1. Celer oloupeme a nakrájíme na plátky.

2. Ty povaříme doměkka ve vodě se solí a koření.

3. Vejce rozvedláme, přidáme k nim také trochu koření a sůl a mouku podle potřeby, aby vzniklo hustší těstíčko.

4. V něm obalujeme celerové plátky a dozlatova smažíme v rozpáleném oleji.

autor: Zuzana Plíšková