Těstíčka na smažení
Nechce se vám do klasického trojitého obalování, ale přesto byste si rádi pochutnali na smaženém? Těstíčko je ideálním řešením. Zuzka Plíšková doporučuje hned dva postupy k jeho přípravě. A přihodila i recept od posluchače z babských rad - na celerové řízky v těstíčku.
Těstíčko na dva způsoby
S pivem pro charakteristickou chuť:
Budete potřebovat:
100 g hladké mouky
sůl
pivo
Postup:
1. Vše smícháme, piva přidáváme tolik, aby vzniklo hustší těstíčko, ve kterém obalujeme kousky masa a ihned smažíme v rozpáleném oleji.
2. Pivo můžeme nahradit minerálkou.
3. Vhodné například na kuřecí maso nebo řízky z hlívy.
S kypřícím práškem pro křupavou krustu:
Budete potřebovat:
100 g hladké mouky
1-2 lžičky prášku do pečiva
voda dle potřeby
sůl
Postup:
1. Mouku smícháme se solí a práškem do pečiva.
2. Postupně přiléváme vodu a vidličkou mouku rozvedláme.
3. Směs by neměla být příliš řídká, aby se v ní kousky masa dobře obalovaly.
4. Těstíčko nenecháváme dlouho stát, naopak hned obalujeme a smažíme v rozpáleném oleji.
5. Vhodně například na rybu.
Celerové řízky v těstíčku
Budete potřebovat:
celer
kořenicí směs
sůl
2 vejce
polohrubá mouka
Postup:
1. Celer oloupeme a nakrájíme na plátky.
2. Ty povaříme doměkka ve vodě se solí a koření.
3. Vejce rozvedláme, přidáme k nim také trochu koření a sůl a mouku podle potřeby, aby vzniklo hustší těstíčko.
4. V něm obalujeme celerové plátky a dozlatova smažíme v rozpáleném oleji.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Tohle není povídání na dobrou noc, k zamyšlení určitě.
moderátor Jan Pokorný


Tata a jeho syn
Autorské povídky známého divadelníka a spisovatele A. G. v jeho vlastním podání. Tata a jeho syn je sbírkou úsměvných příběhů na motivy skutečných událostí, ovšem ve skutečných kulisách a především ve skutečné době.