Švestkové čatní
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budeme potřebovat:
5 švestek
olivový olej
nahrubo nakrájená cibule
50 g cukru
60 ml vinného octa
prolisovaný česnek
lžíce drceného hořčičného semínka
bobkový list
sůl, pepř
dvě lžičky strouhaného zázvoru
3-4 lžíce vody
Postup:
1. Švestky oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
2. Cibuli zpěníme na oleji, pak přidáme cukr, koření, ocet a vodu.
3. Za občasného míchání povaříme, přidáme švestky, zakryjeme a vaříme asi deset minut.
4. Odkryjeme a vaříme dál asi půl hodiny, dokud švestky nezměknou a šťáva se nezredukuje.
5. Dochutíme a necháme vychladit. Podáváme s pečeným, nebo grilovaným masem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.