Švestkové čatní

Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Budeme potřebovat:
5 švestek
olivový olej
nahrubo nakrájená cibule
50 g cukru
60 ml vinného octa
prolisovaný česnek
lžíce drceného hořčičného semínka
bobkový list
sůl, pepř
dvě lžičky strouhaného zázvoru
3-4 lžíce vody

Postup:
1. Švestky oloupeme a nakrájíme na měsíčky.

2. Cibuli zpěníme na oleji, pak přidáme cukr, koření, ocet a vodu.

3. Za občasného míchání povaříme, přidáme švestky, zakryjeme a vaříme asi deset minut.

4. Odkryjeme a vaříme dál asi půl hodiny, dokud švestky nezměknou a šťáva se nezredukuje.

5. Dochutíme a necháme vychladit. Podáváme s pečeným, nebo grilovaným masem.

autor: Zuzana Plíšková