Starý recept na grumbírovou máčku

Recept od paní Jany Bílkové z Polešovic.

Suroviny
500 g brambor, 1 cibule, 2 polévkové lžíce sádla, 2 polévkové lžíce hladké mouky, sladká smetana s větším obsahem tuku, sůl, pepř, kopr

Postup:
Na rozehřáté pánvi rozpustíme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, restujeme, zasypeme moukou a ještě chvíli restujeme.

Do cibulové zásmažky přidáme na kostky nakrájené syrové brambory, zalijeme přibližně 300 ml vody a vaříme do změknutí.

Pak přidáme smetanu, osolíme, opepříme a vsypeme kopr. Omáčku je možné dochutit octem. Podáváme s čerstvým chlebem.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.