Srílanské kari s rýží

Recept na oblíbené jídlo Karla Gotta od pana Jiřího Zemánka z Brna.

Suroviny:
100 g mrkve
1 petržel
1 řapíkatý celer
1 pórek
3 rajčata
100 g cukety
2 lilky
50 g másla
1 cibule
3 česneky
100 g bambusových výhonků
1 kostička Masoxu
2 lžičky kari
1 lžička Vegety
sůl, pepř bílý
rýže

Postup:
1. Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky, rajčata na kostičky, celer na kolečka a cibulku na měsíčky.

2. Na pánvi, na másle, necháme zesklovatět cibulku, přidáme kořenovou zeleninu, vývar z Masoxu a po pěti minutách přidáme zbytek zeleniny.

3. Nakonec přidáme bambus, pórek a česnek. Zasypeme kořením, podléváme vodou a dusíme. Podáváme s rýží. Dobrou chuť!

autor: Marcela Antošová