Šoulet
Šoulet, tak to je tradiční židovský pokrm. Připravuje se o nejznámějším židovském svátku kterým je „šábes“. Ten se slaví každý týden od pátečního do sobotního večera. Jedná se o svatý den, kdy ustává práce.
Budete potřebovat:
- 1 hrnek fazolí
- 1 hrnek krup nebo pohanky
- sůl
- sádlo
- cibuli
- slaninu
Postup:
- Hrnek fazolí namočíme den předem.
- Následně fazole uvaříme v osolené vodě.
- Ke konci přidáme hrnek krup nebo pohanky.
- Povaříme do měkka a slijeme vodu.
- Pak přidáme na sádle osmahlou nadrobno nakrájenou cibulku, případně i slaninu.
Šoulet je výborný i samotný. Případně se dá jíst jako příloha ke klobásce, pečenému masu nebo třeba kačeně.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.