Sněhové pusinky
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budete potřebovat:
4 vaječné bílky z větších vajec (o pokojové teplotě)
120 g krupicoveho cukru
120 g cukru moučka
Postup:
1. Bílky dáme do mísy. Vyšleháme při střední rychlosti dokud nevznikne nadýchaná hmota.
2. Zvýšíme rychlost a pomalu po lžících zašleháváme krupicový cukr.
3. Vmícháme prosátý moučkový cukru po třetinách.
4. Na plech vyložený pečicím papírem tvoříme lžící nebo cukrářským sáčkem pusinky.
5. Pečeme při 110 stupních asi hodinu a půl.
6. Můžeme ozdobit čokoládovou polevou, nebo podávat se šlehačkou.
Tip: Mísu na šlehání nepoužíváme plastovou. Často na ní totiž ulpívají zbytky tuku a mohlo by nám to vše pokazit.

Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.