Šneci s hráškem & hrášková pomazánka

Hlavní surovinu dnešní dobroty naše ratolesti z talířů většinu odsouvají. Možná jí ale přijdou na chuť, když při přípravách zapojíte fantazii.

Hrášková pomazánka

  • 1 konzerva hrášku
  • 2 - 3 lžíce žervé
  • 1 menší cibule
  • sůl, pepř
  • nasekaná petrželka

Postup:

  1. Hrášek slijeme a necháme okapat.
  2. Přidáme žervé a rozmixujeme tyčovým mixérem.
  3. Smícháme s nasekanou cibulkou, ochutíme solí, pepřem a petrželkou.
  4. Používáme jako pomazánku na jednohubky.

Šneci s hráškem

  • 1 menší listové těsto (cca 300 g)
  • 1 konzerva hrášku
  • bazalka
  • máta
  • sůl, pepř
  • strouhaný sýr

Postup:

  1. Hrášek slijeme a necháme okapat.
  2. Ve vhodné nádobě smícháme s bylinkami, 2 lžícemi vody a rozmixujeme.
  3. Dochutíme solí a pepřem.
  4. Těsto rozválíme a potřeme hráškovou směsí.
  5. Srolujeme a nakrájíme na jednotlivé „šneky“.
  6. Klademe je řezem dolů na plech vyložený pečicím papírem.
  7. Posypeme sýrem a pečeme při 200 stupních asi 20 minut.
autor: Zuzana Plíšková