Snadné těsto na korpus

Připadá vám občas, že se v kuchyni pro samou honbu za originalitou zapomíná na to, že v jednoduchosti je krása? Zuzana Plíšková pro vás tentokrát vybrala několik nejzákladnějších receptů, které se hodí mít ve sbírce, ať už s pečením začínáte, nebo se jen čas od času chcete vrátit k něčemu úplně snadnému. A dnes to bude úplně jednoduchý recept na dortový korpus, nebo roládu. Potřebujete na něj jen čtyři suroviny a formu o průměru 23 centimetrů

Budete potřebovat:

4 vejce o pokojové teplotě
150 g krupicového cukru
115 g hladké mouky
špetka soli

Postup:

1. Žloutky smícháme s cukrem a důkladně vyšleháme do pěny.

2. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přimícháme prosátou mouku se solí a poté bílkový sníh.

3. Můžeme také celá vejce šlehat s cukrem nad parou, dokud nevznikne hustá světlá směs. Poté krátce došleháme mimo plamen a přidáme mouku.

4. Pečeme v tukem vymazané a moukou vysypané formě při 180 stupních asi 30 - 35 minut.

5. Těsto můžeme také rozetřít na plech vyložený pečicím papírem a upéct jako základ pro roládu.