Slaný koláč ze strouhaných brambor
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budeme potřebovat:
5 větších brambor
140 g hladké mouky
vejce
nasekaná cibulka
sůl
Smetana ke šlehání:
3 vejce
jarní cibulka
sůl
mletá paprika
200 g strouhaného sýra
150 g šunky vcelku
Postup:
1. Brambory oškrábeme a důkladně z nich vymačkáme a vysušíme co nejvíce tekutiny. Smícháme v míse s moukou, solí, vejcem, cibulkou a vypracujeme těstíčko.
2. Koláčovou formu o průměru 25 cm vymažeme máslem a vtlačíme do ní rovnoměrně těsto. Pečeme při 200 stupních asi 20 minut. Stáhneme teplotu na 180 stupňů a koláč z trouby vyjmeme.
3. Na korpus dáme polovinu sýra, na kostičky nakrájenou šunku a nasekanou jarní cibulku.
4. Vyšleháme vejce se smetanou, dochutíme solí, paprikou a pepřem. Přelijeme směsí korpus a posypeme zbytkem sýra.
5. Pečeme asi 35 minut, dokud vaječná směs neztuhne.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.