Slaná krupicová kaše s vejci

Žádaný recept z Apetýtu s Marcelou Vandrovou, který zazněl ve vysílání v předešlém týdnu.

Na 4 porce potřebujeme:
13 dkg krupice, sůl, 1 l mléka, 5 - 7 dkg slanina nebo škvarky, 1 menší cibule, 2 - 3 vejce

Postup:
Krupic předem namočíme v části mléka, zbylé mléko přivedeme do varu a potom za stálého míchání pozvolna přiléváme namočenou krupici i s mlékem. Vaříme a mícháme asi 10 minut.

Cibulku orestujeme, rozškvaříme slaninu (škvarky) a vmícháme ho do téměř hotové kaše. Nakonec přidáme vejce a povaříme. Můžeme ozdobit petrželkou, pažitkou a podáváme se slaným pečivem.

autor: Martina Vidová