Sendviče z citrónového chlebíčku

Tyhle sladké sendviče s džemem a smetanovým krémem ocení určitě každý výletník.

Budete potřebovat:

citrónový chlebíček:

  • 150 g hladké mouky
  • 75 g škrobové moučky
  • 75 g krupice
  • 250 g másla
  • 150 g cukru
  • 5 vajec
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 citrón

 navíc:

  • rybízová marmeláda
  • 1-2 kelímky pudinkového dezertu
  • 1 kelímek zakysané smetany

Postup:

1. K máslu přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, šťávu z poloviny citrónu a cukr a důkladně vyšleháme do pěny.

2. Přidáme vejce - jedno po druhém.

3. Mouku smícháme se škrobovou moučkou, krupicí a práškem do pečiva a přimícháme k máslové směsi.

4. Vlijeme do formy na biskupský chlebíček, kterou jsme vymazali tukem a vysypali moukou.

5. Pečeme asi 50 minut při 175 stupních. Pudinkový dezert rozmícháme a vmícháme zakysanou smetanu (případně lehce dosladíme).

6. Marmeládu rozmícháme dohladka.

7. Chlebíček vyklopíme z formy a nakrájíme na silnější plátky.

8. Polovinu jich potřeme smetanovým krémem, polovinu marmeládou a vždy dva spojíme.

autor: Zuzana Plíšková