S dubnem začala v Brně řada dopravních omezení, potíže jsou na dálnici, v centru i v Husovicích

Na řidiče v Brně čekají od tohoto týdne nová dopravní omezení. Ode dneška se nedostanou na Dominikánské náměstí, komplikovaný je taky průjezd křižovatkou Jugoslávské a Vranovské ulice.

Řidiči ode dneška nevjedou na Dominikánské náměstí v centru Brna. Dělníci ho za šedesát milionů korun předláždí a opraví, včetně podzemních rozvodů plynu nebo vody. Omezení startují dnes, samotné práce začnou zítra a potrvají nejspíš do listopadu.

Náměstí do dneška fungovalo hlavně jako parkoviště, které ale po opravách zmizí. Někteří rezidenti najdou v příštích dnech místa v blízkém parkovacím domě Domini. Ten spravuje městská firma Brněnské komunikace, která minulý týden pro třicet rezidentů vyhradila stejný počet parkovacích míst.

Jenže zatím není jasné, kteří obyvatelé centra Brna budou mít na výhodnější parkovné nárok. Rezidentů a potenciálních zájemců o tato stání je totiž víc než třicet. Problém teď musí vyřešit radní čtvrti Brno-střed a stanovit podmínky pro získání výhodnějšího parkovacího místa.

Řidiči se na Dominikánské náměstí vůbec nedostanou, protože se uzavře příjezd z Veselé ulice. To potrvá nejspíš do listopadu letošního roku, pokud se rekonstrukce neopozdí.

Potíže jsou na dálnici D2 i D1 a v Husovicích

To však nejsou jediné dopravní komplikace, které se v Brně tento týden objevily. S možným zdržením musí řidiči počítat na dálnici D2, kde silničáři kvůli opravám mostu omezili dopravu u vjezdu do města. Kolony aut tam včera několik hodin stály od sjezdu na 14. kilometru u Hustopečí až do Brna.

Ucpaný byl k tomu i úsek dálnice D1 kolem města ve směru od Prahy na Vyškov.

Včera začaly navíc komplikace v brněnských Zábrdovicích a Husovicích. Brněnský dopravní podnik opravuje koleje v křižovatce Jugoslávské a Vranovské ulice. Objízdné trasy vedou přes ulice Jana Svobody a Zubatého do Vranovské a pak přes Sýpku a Tišnovskou na Merhautovu.

Opravovaná křižovatka je průjezdná od Jugoslávské na Cejl jen v jednom směru v jednom pruhu, kde se včera ve špičkách také tvořily kolony. Práce tam potrvají do konce května a postupně se dotknou provozu tramvajových linek 4, 3 a 11 a autobusové linky 58. Doplním ještě, že dopravní situaci v okolí nepomáhá ani částečně uzavřená Francouzská ulice, kudy auta neprojedou do konce června.

autor: Tomáš Kremr
Spustit audio

Související