Rychlý perník
Jaký by byl podzim bez dobrého perníku k šálku kávy nebo čaje. A je jedno, zda ho potřete čokoládou, citronovou polevou, povidly nebo jen tak posypete cukrem. Tenhle perník podle receptu od Kateřiny Frkalové z Rajnochovic je navíc raz dva hotový.
Budete potřebovat:
500 g polohrubé mouky
300 g cukru krupice
2 vejce
2 lžíce kakaa
500 ml mléka
9 lžic oleje
1 a ½ prášku do pečiva
1-2 lžičky skořice
Postup:
1. Z uvedených surovin vymícháme těsto.
2. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem.
3. Pečeme 20-30 minut při 180 stupních (propečenost vyzkoušíme špejlí).
4. Po upečení necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem, případně potřeme povidly nebo polijeme citrónovou polevou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.