Rychlý perník

Jaký by byl podzim bez dobrého perníku k šálku kávy nebo čaje. A je jedno, zda ho potřete čokoládou, citronovou polevou, povidly nebo jen tak posypete cukrem. Tenhle perník podle receptu od Kateřiny Frkalové z Rajnochovic je navíc raz dva hotový.

Budete potřebovat:

500 g polohrubé mouky
300 g cukru krupice
2 vejce
2 lžíce kakaa
500 ml mléka
9 lžic oleje
1 a ½ prášku do pečiva
1-2 lžičky skořice

Postup:

1. Z uvedených surovin vymícháme těsto.

2. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem.

3. Pečeme 20-30 minut při 180 stupních (propečenost vyzkoušíme špejlí).

4. Po upečení necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem, případně potřeme povidly nebo polijeme citrónovou polevou.

autor: Zuzana Plíšková