Rychlá perníková buchta
Recept z Apetýtu s Blankou Kovandovou, který jste mohli slyšet ve čtvrtek 17. května.
Ingredience:
500 g pšeničné hladké mouky, 6 polévkových lžic medu, 300 ml mléka, 3 vejce, perníkové koření, 150 g rozpuštěného másla, 1 polévková lžíce kakaa, prášek do pečiva, 3 polévkové lžíce domácích povidel
Postup:
Všechny suroviny smícháme a vyšleháme hladké těsto. To vlijeme do vymazaného nebo pečicím papírem vyloženého plechu s vyššími okraji a pečeme při 175 stupních cca 30 až 35 minut.
Po upečení můžeme polít čokoládovou nebo citrónovou polevou.
Dodatek:
Perníkové koření je kořenící směs, která zahrnuje všechna koření potřebná k přípravě klasického voňavého perníku (kromě kypřícího prášku) a buchet s perníkovou příchutí.
Složení: skořice mletá, koriandr mletý, hřebíček mletý, badyán mletý, fenykl mletý, anýz mletý, pomerančová kůra mletá, nové koření mleté, muškátový ořech mletý
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.