Rybízový nákyp

Našlehaná a lehoučká dobrota nejlépe chutná ještě teplá.

Budete potřebovat:

  • 200 g rybízu
  • 250 g tvarohu
  • 5 bílků
  • 2 vejce
  • 60 g krystalového cukru
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 20 g škrobové moučky
  • kůra z 1 pomeranče

Postup:

1. Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, kůrou z pomeranče a tvarohem do hladkého krému.

2. Z bílků a krystalového cukru vyšleháme sníh.

3. Ten spolu se škrobovou moučkou a 2/3 rybízu vmícháme do tvarohové směsi.

4. To rozdělíme do menších zapékacích formíček.

5. Povrch ozdobíme zbylým rybízem a pečeme při 180 stupních asi 20 minut.

autor: Zuzana Plíšková