Rybízový nákyp
Našlehaná a lehoučká dobrota nejlépe chutná ještě teplá.
Budete potřebovat:
- 200 g rybízu
- 250 g tvarohu
- 5 bílků
- 2 vejce
- 60 g krystalového cukru
- 50 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 20 g škrobové moučky
- kůra z 1 pomeranče
Postup:
1. Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, kůrou z pomeranče a tvarohem do hladkého krému.
2. Z bílků a krystalového cukru vyšleháme sníh.
3. Ten spolu se škrobovou moučkou a 2/3 rybízu vmícháme do tvarohové směsi.
4. To rozdělíme do menších zapékacích formíček.
5. Povrch ozdobíme zbylým rybízem a pečeme při 180 stupních asi 20 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka