Roládky se sušenými švestkami

Tohle jídlo díky švestkám a povidlům chutná i voní znamenitě. Takže vy, kteří si s oblibou na talíř servírujete masové dobroty, už si chystejte suroviny!

Budete potřebovat:

  • 2 hovězí plátky na rolády
  • 1 cibuli
  • 6 sušených švestek
  • 1 lžičku švestkových povidel
  • hladkou mouku na obalení a zahuštění
  • 2 plátky anglické slaniny
  • olej, sůl a pepř

Postup:

  1. Hovězí plátky naklepeme, nejlépe přes fólii – maso se méně trhá.
  2. Poté osolíme, opepříme.
  3. Každý plátek poklademe plátkem slaniny a třemi rozpůlenými švestkami, poté srolujeme. Roládky zpevníme párátkem nebo provázkem a obalíme v hladké mouce.
  4. Pak si připravíme tmavší cibulový základ a v osmažené cibulce roládky opékáme ze všech stran.
  5. Podlijeme vodou a přidáme lžíci švestkových povidel a dusíme doměkka, nejlépe v tlakovém hrnci asi 30 minut.
  6. Šťávu zahustíme lžící hladké mouky, provaříme a podáváme s rýží nebo těstovinami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.