Řezy princezny Sisi
Jednoduchý recept ke kávičce od naší posluchačky Jaroslavy Randýskové z Hrušek u Brna.
K výrobě těsta budeme potřebovat:
4 vejce
300 g mletého cukru
4 lžíce horké vody
4 kávové lžičky mleté kávy
250 g polohrubé mouky
½ sáčku prášku do pečiva
Ingredience na krém:
3 vejce
180 g krystalového cukru
200 g másla
1 vanilkový cukr
100 mletých ořechu
čokoládová poleva nebo strouhaná čokoláda
A jdeme na to! Začneme s přípravou těsta.
1. Z bílků ušleháme sníh.
2. Žloutky smícháme s cukrem, kávou a šleháme.
3. Postupně přidáváme horkou vodu.
4. Do žloutkové pěny vmícháme sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva.
5. Plech vyložíme pečicím papírem, vlijeme těsto a pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
Během pečení si uděláme krém.
1. Našleháme máslo.
2. V páře ušleháme celá vejce smíchaná s krystalovým i vanilkovým cukrem.
3. Do mírně vychladlé hmoty (musí mít stejnou teplotu jako máslo) vmícháme máslo a mleté ořechy.
A máme skoro hotovo.
1. Vychladlý korpus rozřežeme na polovinu.
2. Spodní díl potřeme částí krému, přiklopíme vrchním a ten potřeme zbylým krémem.
3. Řez dáme vychladit, pak ho zdobíme čokoládovou polevou nebo na krém čokoládu nastrouháme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.