Ředkvičkový salát

Jednoduchý letní recept, který vznikl z kuriozního důvodu. Paní Miloslava totiž nemá ráda ředkvičky - ale zpracované v tomto salátu jí chutnají. A pochvaluje si ho i celá rodina.

Budete potřebovat:

1 svazek ředkviček
50 g tvrdého sýra
1 vejce uvařené natvrdo
1 malá majonézy (cca 100 g, případně podle chuti)
1 lžička hořčice
1 lžička zakysané smetany (nemusí být)
dle chuti směs italských bylinek
sůl, pepř

Postup:

1. Ředkvičky, sýr a vejce nahrubo nastrouháme.

2. Smícháme s ostatními surovinami a podle chuti osolíme a opepříme.

3. Můžeme přidat také nakrájenou šunku, zelenou petrželku, apod.

4. Podáváme s pečivem a hlávkovým salátem.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.