Ředkvičkový salát
Jednoduchý letní recept, který vznikl z kuriozního důvodu. Paní Miloslava totiž nemá ráda ředkvičky - ale zpracované v tomto salátu jí chutnají. A pochvaluje si ho i celá rodina.
Budete potřebovat:
1 svazek ředkviček
50 g tvrdého sýra
1 vejce uvařené natvrdo
1 malá majonézy (cca 100 g, případně podle chuti)
1 lžička hořčice
1 lžička zakysané smetany (nemusí být)
dle chuti směs italských bylinek
sůl, pepř
Postup:
1. Ředkvičky, sýr a vejce nahrubo nastrouháme.
2. Smícháme s ostatními surovinami a podle chuti osolíme a opepříme.
3. Můžeme přidat také nakrájenou šunku, zelenou petrželku, apod.
4. Podáváme s pečivem a hlávkovým salátem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.