Recept na šípkovou zavařeninu
Recept na zpracování podzimních plodů nabídla Marcela Vandrová v Apetýtu vysílaném pátek 12. října.
Potřebujeme:
1 kg šípků, 30 - 50 dkg cukru
Postup:
Zralé, ale ještě tvrdé šípky rozpůlíme a vyčistíme od zrníček. Ihned je házíme do vroucí vody a vaříme asi 10 minut.Vody dáme jen málo, aby šípky byly jen zakryty.
Když šípky změknou, umeleme je na strojku nebo rozmixujeme a přidáme cukr. Rychle uvedeme do varu, provaříme a plníme do skleniček.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.