Recept na šípkovou zavařeninu
Recept na zpracování podzimních plodů nabídla Marcela Vandrová v Apetýtu vysílaném pátek 12. října.
Potřebujeme:
1 kg šípků, 30 - 50 dkg cukru
Postup:
Zralé, ale ještě tvrdé šípky rozpůlíme a vyčistíme od zrníček. Ihned je házíme do vroucí vody a vaříme asi 10 minut.Vody dáme jen málo, aby šípky byly jen zakryty.
Když šípky změknou, umeleme je na strojku nebo rozmixujeme a přidáme cukr. Rychle uvedeme do varu, provaříme a plníme do skleniček.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Anglický humor, který léčí! A nestárne...
Vladimír Kroc, moderátor


Doktor v domě
Populární humoristická kniha ze života mediků, lékařů a jejich pacientů. Čte Aleš Procházka, režie Vlado Rusko.